Flygtningebørn deltager gratis i fritidsaktiviteter i Metodistkirken

Biskop Christian Alsted, Biskop for Metodistkirken i Norden og Baltikum har sendt følgende pressemeddelelses ud 3. September 2015:

Metodistkirken har med virkning fra i dag besluttet, at alle fritidsaktiviteter i kirken er gratis for børn af flygtningefamilier – uanset om de har fået opholdstilladelse eller ikke. Dette omfatter spejder, legestuer, kor med mere. Vi har truffet denne beslutning på baggrund af, at den såkaldte “Straks-ydelse” er bortfaldet som betyder, at flygtningefamilier, der har fået opholdstilladelse i Danmark, skal leve for 16.638 kr. om måneden før skat mod tidligere 28.832 kr.

Metodistkirken ønsker på denne måde at yde et bidrag til en bedre hverdag, for de mange børn og deres familier, som i forvejen har store problemer at kæmpe med.
Det er vores håb at sætte et godt eksempel, og at de store spejderkorps, sportsklubberne med flere vil følge efter.

Det er såre simpelt: Mennesker i nød skal have hjælp – og her kan vi alle sammen give en hånd.

Metodistkirken i Rønne bakker op om dette og kan konkret tilbyde bl.a. Spejdergruppe for børn fra 6 år hver torsdag kl. 18.30-20.00 og “Stilhed og bøn” for børn og forældre hver tirsdag kl. 10.00–12.00.

Posted in Kirkenyt on september 3, 2015.